Workshops Mieke Recour

Workshop ‘VILT-gelieve-WEL-aan-te-raken’

Maandag 29 juli 2024, volzet
Dinsdag 30 juli 2024, volzet
Woensdag 31 juli 2024, volzet

NIEUW  Zondag 4 augustus, nog 2 plaatsen

Maandag 5 augustus 2024, volzet
Dinsdag 6 augustus 2024, volzet

Het gebeurt dat ingeschreven cursisten door omstandigheden op een later moment moeten afzeggen. Er is een wachtlijst. Laat weten of je interesse hebt maar deze keer helaas te laat bent om in te schrijven…

Geen workshops in de herfstvakantie

Wol is een heerlijk tactiel materiaal waarmee je creatief volledig uit de bol kan gaan. De wolvezels kan je boetseren tot een vlak stuk stof maar ook tot een ruimtelijk voorwerp, al of niet met reliëf bestaande uit piekjes, bulten, golfjes, kraters, nestjes, pokken… 

In één dag kan je kennismaken met het proces van wolvezels tot viltstof, een wandtapijtje of boekcover behoort tot de mogelijke creaties. Na twee dagen kan je je al beter een idee vormen van de mogelijkheden van het medium. Voor een eenvoudig driedimensionaal object heb je toch twee tot drie dagen viltervaring onder begeleiding nodig. Daarna kan je met de technische kennis zelf thuis verder experimenteren en ervaring opdoen. 

Als je maar één dag wil komen, ben je ook zeker welkom. Ik help je een project kiezen dat in één dag af is. Wie al gevilt heeft en op zoek is naar inspirerende nieuwe technieken of begeleiding bij een viltproject, kan ook bij mij terecht tijdens de workshopdagen.

 

Wat kan jij als beginner verwachten?

Je leert werken met diverse soorten wol zoals o.a. lontwol, vlieswol, naaldvilt. Ook leer je hoe je wol, zijde en andere vezels met elkaar kunt combineren. Je leert van alles over het gebruik van zeep en water en hoe je alle stadia van het viltproces herkent. Vervolgens ga je werken aan een goede basiservaring en maak je een/enkele lappen vilt. Op een tweede dag leer je de fijne kneepjes van het driedimensionaal vilten en leer je werken met een mal. Natuurlijk zal ik je inspireren, adviseren en helpen. Er zijn een heleboel mogelijkheden en voorbeelden. Na twee of drie workshopdagen heb je voldoende technische kennis om zelf aan de slag te gaan.

Materiaal kan je aankopen op de workshopdag zelf, reken op ongeveer 10 á 15 euro wol voor een viltdag. Je hoeft niets mee te brengen.

 

Wat kan je verwachten als meer ervaren viltster?

Heb je een persoonlijk project in gedachten, dan kan ik je adviseren en helpen. Ik heb een zwak voor experimenteel vilten. Ik zal je zeker nieuwe inspirerende technieken kunnen aanleren, voorbeelden genoeg in atelier d’O. Deze technieken kan je later gebruiken bij grotere projecten.

Je kan je eigen materiaal meebrengen (wol, zijde, kant, favoriete zeep). Je kan ook materiaal bij mij aankopen.

 

 Schrijf je in en laat je besmetten door het VILT-virus!

 

 Workshop

‘VILT-gelieve-WEL-aan-te-raken’

Per lesdag, 09:30 – 16:30 / 90 euro

Maximaal 6 deelnemers per dag

atelier d’
Koninginnelaan 40, Oostende
 
De prijs is 90 euro per workshopdagVersnaperingen, water, koffie en thee zijn inbegrepen. Een lunch breng je zelf mee of laten we komen (lekkere lunch van Nelly’s op de hoek). Alle materiaal kan je aankopen voor een eerlijke prijs. Extra wol per 50 of 10 gram.

Stuur een mailtje naar mieke.recour@gmail.com als je wil meedoen. Je deelname is gewaarborgd als je het voorschot van 50 euro per workshopdag hebt betaald via het nummer BE73 3632 1827 1460 met vermelding van workshop, datum van de workshopdag(en) en je naam.

Het materiaal dat je gebruikt tijdens de workshop wordt achteraf aangerekend plus het resterende bedrag voor de workshop. 
Een workshop annuleren is niet mogelijk, tenzij ik zelf vervanging heb, je kan altijd iemand anders in je plaats laten deelnemen.