Workshops Dirk Focke

Wil je graag kennismaken met het pottenbakken?

In februari 2023 starten we met een  beginnerscursus van 4 lesmomenten waar je de principes van het pottenbakken leert: kneden, draaien, afdraaien en glazuren. We volgen een lesprogramma waar alle basistechnieken worden bijgebracht om tot een afgewerkte creatie te komen. Je gaat naar huis met een pak nieuwe kennis en enkele eigen creaties.

Formule

Vier zaterdagen:  8, 15, 22 en 29 april 2023, van 09:30 uur tot 12:30 uur. Er is telkens uitleg en oefentijd met persoonlijke begeleiding.

De prijs voor de volledige lessenreeks bedraagt 240 euro.

Inbegrepen:

   • klei, gebruik van alle draaibenodigdheden en een viertal dompelglazuren,
   • koffie, thee en water.

Niet inbegrepen:

   • het stoken van de werkstukken,
   • in het atelier gemaakte creaties kunnen elektrisch gestookt worden, biscuitstook en glazuurstook, telkens aan 10 euro per kg.

De lessen gaan door in het atelier van Geert Focke in de Steenbakkerijstraat 15, 8450 Bredene. Er is voldoende (gratis) parkeerruimte op het terrein. We hebben vijf draaischijven ter beschikking, de groep is dus beperkt. Alle materialen zijn aanwezig en de creaties kunnen voor de volledige duur van de cursus ter plaatse blijven.

Zelf mee te brengen: schort en handdoek.

De lessenreeks gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 4. Mochten er onvoldoende inschrijvingen zijn wordt u persoonlijk verwittigd en storten wij uw voorschot terug.

Inschrijven?

Stuur een mailtje naar dirk.focke@gmail.com als je wil meedoen of als je bijkomende informatie wil. Je deelname is gewaarborgd als je een  voorschot van 50 euro hebt betaald op het rekeningnummer van ‘Dirk Focke – keramiek’:  BE 81 9730 5107 9224 met vermelding  ‘cursus pottenbakken april 2023’  en je naam.

Het saldo van 190 euro schrijf je dan over één week voor aanvang van de cursus. Annuleren is niet mogelijk, maar je kan altijd iemand anders in je plaats laten deelnemen.